Obavještenja

blog-img
Filološki fakultet UDG i ReFLAME - ERASMUS+ projekat

Filološki fakultet Univerziteta Donja Gorica, kao partnerska inistitucija, učestvuje u realizaciji projekta pod nazivom Reformisanje programa stranih jezika na crnogorskim univerzitetima.

Filološki fakultet Univerziteta Donja Gorica (UDG), kao partnerska inistitucija, učestvuje u realizaciji projekta koji se finansira u okviru Erasmus programa izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju (Erasmus+: Capacity Building in Higher Education), pod nazivom Reformisanje programa stranih jezika na crnogorskim univerzitetima (Reforming Foreign Languages in Academia in Montenegro - ReFLAME). 

Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta, te međusobna i međunarodna saradnja crnogorskih univerziteta u pogledu ponude moderne i tržišno orijentisane nastave stranih jezika na nematičnim fakultetima, kao i osnaživanje nastave drugog stranog jezika na svim fakultetima.  

Nosilac projekta je Univerzitet Crne Gore a partneri projekta su: Univerzitet Mediteran i tri univerziteta iz EU –  Univerzitet za strance u Peruđi, Univerzitet u Varšavi i Sveučilište u Zagrebu, koji će pružiti ekspertsku podršku iz oblasti nastave jezika struke u visokom obrazovanju. Pridruženi partner u projektu je i Ministarstvo prosvjete Crne Gore. 

Realizacija je počela u novembru 2019, a projekat će trajati tri godine.

Zvaničan link: https://www.reflame.ucg.ac.me/

https://www.facebook.com/pg/Reflame-project-110724633786160/posts/